Ismerje meg autótöltő kínálatunk egyik gyöngyszemét!

Mit érdemes tudni az autótöltőkről?
Miért érdemes beruházni egy ilyen eszközre?
Ezekre a kérdéseire is választ kaphat szeptemberi termék­bemutatónkból.

Az ABB márkanév nem cseng ismeretlenül azok előtt, akik elektromos autóval rendelkeznek. A cég az e-mobilitás egyik úttörőjeként és globális piacvezetőként is arra törekszik, hogy folyamatosan forradalmasítsa az elektromos autótöltés lehetőségeit. Ennek kapcsán nemrégiben hatalmas előrelépést tettek az otthoni és a céges eszközök tekintetében, ezzel szorgalmazva a gyorstöltők elterjedését.

Az általuk gyártott eszközök, nem csak a cégeknek jelenthetnek minőségi és megfizethető termékeket, de az otthonok számára is megadják a lehetőséget arra, hogy kényelmesen, de mégis gyorsan és hatékonyan töltsék autóikat. Mindezt mobiltelefonról ellenőrizve. Ez persze azt is jelenti, hogy az újonnan megújuló energiára váltók táborát is szeretnék támogatni (az elektromos autók iránti elköteleződésben) azzal, hogy immár az ingyen energiával, „ingyen autózva”, kényelmesen, biztonságosan és ami a legfontosabb, gyorsan tölthessék fel elektromos járműveiket.A modulok és a különböző napelemes termékek gyártása mellett, a vállalat foglalkozik kutató-fejlesztő és minőség ellenőrző tevékenységgel is, valamint az értékesítési tevékenységüket is szigorúan saját maguk intézik. Magas elvárásaikkal, precíz gyártási folyamataikkal, valamint a sztenderdekkel és részletes minőség-ellenőrzéssel biztosítja a gyártó a folyamatos kifogástalan minőséget.

Az ABB vállalat logója és alatta a szlogen angolul, lefordítva: Energia és produktivitás és jobb világért

Autótöltő egységek az egész világon

Az új falitöltő termékcsalád nagyon széles körben felszerelt, sok féle változatban kapható, ezzel is reagálva a fogyasztók szerteágazó igényeire az egész világon. A legerősebb töltő a termékcsaládban 22kW teljesítményre képes, a változatai pedig biztosítják, hogy kompatibilis legyen mindenütt, az otthonok és a cégek ellátását biztosító helyi elektromos hálózatokkal.

A töltőket először kiválasztott piacokon kezdték meg árusítani, köztük Európában is. Majd a globális forgalmazása is megindul idénre. Az ABB töltőegységeit hazánkban tőlünk is megrendelheti, napelemes rendszerének kiegészítésére, vagy önálló egységként.

Az ABB vállalat elektromos autótöltője, vezetékkel és type 2 csatlakozóval, kijelző nélkül, led indikátorokkal
ABB Terra AC – fali elektromos autótöltő egység (forrás: new.abb.com)

ABB Terra AC

Most következzenek akkor a részletek és a fontosabb tudnivalók, melyeket érdemes tudni a cikkben szereplő eszközökről.

ABB Terra ACTeljesítményFázisok számaÁramigényFelszereltségi szintek
3,73,7 kW11×16A1
7,47,4 kW11×32A3
1111 kW33×16A1
2222 kW33×32A10

Mint azt a fenti táblázat is mutatja, nagy energiaigény, hatalmas töltési teljesítményt kínál. Ugyanakkor a felszereltségi szintek, termékenként nagyon eltérőek. A legkisebb töltő, ami 3,7 kW-os töltési teljesítményre képes, aljzat reteszelő szerkezettel, led visszajelző panellel és type 2-es dugaljjal érkezik majd a megrendelőkhöz. Ettől feljebb haladva már sokkal jobban összeválogatható, az igényeinknek megfelelő töltő (például, hogy szükségünk van-e kábelre, LCD kijelzőre, MID tanúsítványra, RFID hitelesítésre vagy 4G modemre benne).

A gyártó rendkívül sok kiegészítőt is kínál hozzá, akár az RFID kártyákat nézzük, a töltőkábeleket vagy az oszlopot, amire fal hiányában telepíthető az eszköz. Fontos információ, hogy a töltő Mode 3 töltésre képes. Aljzattal (2-es típusú) aljzat reteszelő szerkezettel vagy anélkül és 1-es vagy 2-es típusú kábellel is kérhető (a kábel feltekerhető a töltő köré). Az átvitt energia mérésére saját gyártású mérőóra van beépítve (B osztály +/- 1%), valamint a kijelzős változatokon MID tanúsítvány is elérhető. Valamint, hogy a kommunikációra se legyen panasz, a mobil kommunikáció is megoldott a típusok felénél, nano SIM aljzattal (GSM, 4G, LTE, WCDMA)

ABB Terra bemutatóvideó

Védelemi funkciói

  • Túláram
  • Túlfeszültség (III. kat.)
  • Alacsony feszültség
  • Földzárlat elleni védelem, ezen belül DC szivárgóáram-védelem
Itt látható mennyire egyszerű a töltőt felvenni a mobilos applikációba.

A Terra AC falitöltő további előnyei

  • Az összekapcsolódás számos lehetősége, például: Wifi, Bluetooth, 4G
  • Többféle megoldással is elhelyezhető, falra, oszlopra (akár 2 töltő egymásnak háttal)
  • A Terra AC töltőcsalád, a legtöbb autóval kompatibilis, hála a hozzá választható töltőkábelek és csatlakozók széles skálájának.
  • A zord időjárási körülmények közt is ellenáll a pornak, esőnek ezzel garantálva a töltés biztonságát és teljesítményét.
  • A felhasználók által, az alkalmazásban frissíteni lehet az eszköz szoftverét.
  • RFID vagy alkalmazáson keresztüli hitelesítés és töltés felügyelet.
  • A töltőt egy független harmadik fél tesztelte a szabványokra és előírásokra.
  • A beépített áramhatároló védelme, maximalizálja a töltési teljesítményt a kismegszakítók folyamatos indokolatlan leoldása nélkül.
Nézze meg, hogy mutatja a töltési állapotot a töltő applikációja.
Amennyiben további információkat szeretne megtudni termékeinkről, szolgáltatásainkról, vagy nem akar lemaradni akcióinkról iratkozzon fel hírlevelünkre az oldal alján és kövessen minket a Facebookon.